Kom bij het LCOY Team!

44878609154_1c63008634_o.jpg

Kom bij het LCOY team!

We zoeken nieuwe teamleden voor het organiseren van een klimaatconferentie voor jongeren!

Wat is een LCOY?

Een Local Conference of Youth gaat om het informeren, verbinden en motiveren van jongeren rond het thema klimaatverandering en om bruggen te bouwen tussen jongeren en de internationale Klimaattop, dit jaar in Chili. LCOYNL 2019 wordt gehouden op 8-10 November in Ruigoord. De LCOY bestaat uit vele workshops, lezingen en discussies, maar het is vooral een plek voor gelijkgestemde jongeren om samen te komen.

Wil je deze conferentie helpen organiseren?

Het organiseren van een conferentie zoals de LCOY is a goede plek om te leren hoe een middelgroot evenement in elkaar steekt. Je zal veel skills en inzichten kunnen opdoen en dingen kunnen leren over klimaatverandering en de verschillende jongereninitiatieven die belangrijk werk doen op dit gebied.

Enige organisatie ervaring is een pré, maar niet nodig. Iedereen die gemotiveerd en enthousiast is om een evenement zoals de LCOY te organiseren is welkom. We willen graag een diverse groep jongeren samenbrengen die samen kunnen werken voor een duurzamere planeet. Enige kennis van het Engels is handig, want dit is de voertaal binnen de organisatie, maar geen stress - wij kunnen altijd helpen met vertalen. Veel taken kunnen uitgevoerd worden zonder kennis van het Engels.

Wat voor mensen hebben we nodig?

We hebben verschillende teams die bepaalde specifieke taken en verantwoordelijkheden (Finance, Logistics, People & Diversity, Media & Promo, Network & Output and Program). Vier van deze teams zoeken op dit moment mensen. Een uitgebreidere omschrijving kan je verder beneden vinden.

  • Finance

Goal: Het zoeken en vinden van sponsoren, fondsen en ander geld om de conferentie te kunnen bekostigen

  • Logistics

Goal: Het vinden en organiseren plekken om te eten, slapen en de conferentie te houden

  • Media & Promotie

Goal: Het maken en bijhouden van content voor sociale media en de conferentie te promoten

  • Network & Output

Goal: Een document of platform samenstellen dat toegepast en gebruikt kan worden na de conferentie, als ‘uitkomst’

Waar geef ik me op?

Vul dit formulier in! Dan contacteren wij je snel.

Ik wil mij misschien aanmelden, maar ik zou jullie graag eerst willen ontmoeten.

Dat is compleet begrijpelijk. We organiseren minstens 1 keer per maand een ‘open meeting’ in Amsterdam. Hier kan je ons leren kennen. Deze gaat plaatsvinden op 27 Juni in Amsterdam bij de Ceuvel! Als je meer wilt weten over deze open meetings, kijk dan op info@lcoy.nl. Je kan ons ook altijd een bericht sturen op facebook of ons een mailtje sturen voor meer info!

We hopen dat JIJ ons team komt versterken!

Deadline: Woensdag 4 Juli


Meer over de teams:

Finance

Versterk het finance team! Wij zijn verantwoordelijk voor het aanschrijven van fondsen, het budget en de rest van het team in de gaten houden. Om mee te werken aan de conferentie hoef je niet in Amsterdam te wonen, maar je kan in principe overal zelfstandig aan de conferentie mee werken. Het is voor ons een pré als je Nederlands spreekt, maar niet per se nodig.

Media & Promotie

Als media & promotie teamlid ben je bezig met het bijwerken van social media en de website van de LCOY. Ons team is verantwoordelijk voor de presentatie van de LCOY naar de wereld toe, voor, tijdens maar ook na de conferentie. We zijn specifiek op zoek naar iemand die van social media houd en graag dingen bedenkt die geïnteresseerden online op de hoogte houdt van nieuwtjes rondom de organisatie. Dit kan geschreven zijn, maar ook in de vorm van posters, banners of zelfs video of audio. We zijn ook op zoek naar een marketing-tijger die zich bezig wil houden met de ticketverkoop en crowdfunding voor het evenement. Dit gaat echt om adverteren. We zoeken ook iemand met een “eye voor design”, het liefste met ervaring met programma's als InDesign, Photoshop of Illustrator. Mensen met meer algemene ideeën voor campagnes zijn ook van harte welkom (zoals het organiseren van een demonstratie, filmavonden of andere kleine evenementen). Het is vooral erg belangrijk dat je enthousiast bent om de LCOY een groter succes te maken en klimaat-actie te versnellen!

Logistics

Het logistics team houdt zich momenteel vooral bezig met het verzorgen van eten op de conferentie. Wat wij ook doen is ervoor zorgen dat de conferentie soepel zal lopen. Denk het verzorgen van de juiste materialen in elke ruimte en ervoor zorgen dat mensen een plek hebben om te slapen na een lange dag. Wij zorgen er ook voor dat er een goede bak koffie klaar staat elke ochtend. Wil je helpen met ervoor zorgen dat de LCOY ècht gebeurt? Meld je dan aan voor het logistics team!

Network & Output

Het network & output team heeft een paar erg gevarieerde verantwoordelijkheden. Wij zijn degenen die in contact staan met andere LCOY organisaties in alle hoeken van de wereld (van Ghana tot Oostenrijk tot Fiji) en ook met andere organisaties die zich inzetten voor jongeren en het klimaat. Wij zijn daarnaast ook bezig met het bedenken van hoe we na de LCOY ons blijven bezig houden met het klimaat. Daar hoort bij dat we bezig zijn met het schrijven van een ‘uitkomst’ (output) document en denken we na over hoe we dit willen publiceren. We zijn ook bezig met een database te bouwen van alle organisaties in Europa die zich bezighouden met het klimaat en een ‘toolkit’ te bouwen voor jongeren die iets soortgelijks willen beginnen. In het netwerk en output team heb je de kans vele jongeren te leren kennen over de hele wereld die meedoen in de strijd tegen klimaatverandering.