Over ons

 
 

Wat is een LCOY?

Een Local Conference of Youth (LCOY) is een evenement van YOUNGO, het officiële jongerenorgaan van de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). Het is de nationale versie van de algemene COY, die vlak voor de jaarlijkse Conference of Parties (COP) plaatsvindt. Als officiële LCOY streven wij er niet alleen naar jongeren iets bij te brengen over de hedendaagse klimaatproblematiek, maar ook om ze voor te bereiden op een deelname aan de algemene COY. We creëren voor de deelnemers een omgeving waarin zij zich kunnen verbinden met de COP, zullen leren over onderhandelingen binnen de VN en hun stem kunnen laten horen.

Wij staan open voor vragen. Als je een vraag hebt over de conferentie of zelf een bijdrage wil leveren, bericht ons hieronder.

Wat is ons doel?

De LCOY is een conferentie waar wij:

  1. Jongeren samenbrengen en het besef delen dat wij een stem hebben.

  2. Klimaatactie versnellen.

  3. Voor jongeren een brug naar de UNFCCC en de COP in Polen vormen.

  4. Banden vormen met jongerenorganisaties en LCOY’s in andere landen.

We zijn echter ook benieuwd naar hoe jij onze ideeën kan bijsturen en dat zal dan ook een belangrijk punt in het programma worden. Kijk hieronder voor een volledige versie van onze huidige visie.

Wie kan meedoen?

We verwelkomen gemotiveerde jongeren, activistische studenten, groene ondernemers, duurzame ontwikkelaars en iedereen die hierbij betrokken wil raken!

Ontmoet gelijkgezinden, vorm sterke banden, ontwikkel nieuwe ideeën en help de Nederlandse jongeren om hun stem te laten horen in de klimaatdiscussie. Wil je zelf een workshop, presentatie of iets anders geven? Klik dan op de knop hieronder en schrijf ons een e-mail.

Wanneer is het evenement?

Het evenement zal plaatsvinden op 19, 20 en 21 oktober. Schrijf je onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief (en we zullen je niet dood spammen met mailtjes...) om op de hoogte te blijven van al onze ontwikkelingen.

Wie zijn wij?

Dit is niet eens iedereen, maar het geeft je een idee van wie er allemaal hard bezig zijn om dit fantastische evenement waar te maken.

team.JPG